"Шевченкове слово у віках не старіє"

В історії кожного народу є люди, імена яких оповиті невмирущою славою. Таким самородком в українців є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина—одна з найбільших вершин людського духу.

5,6,7 березня 2018 р. у Гординянській СЗШ, з метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова, вчителями української мови та літератури (Чулик М.С. та Янківською І.К.) була проведена низка цікавих заходів з нагоди вшанування пам’яті національного генія Тараса Шевченка.

На уроках української мови вчителі провели диктанти-єднання з Т.Шевченком, зміст яких висвітлював сторінки життєпису і творчості Кобзаря.

Минуло 204 роки від дня народження Т. Шевченка, але й сьогодні його слово витає між нащадками. Свідченням цього став конкурс читців «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів», книжкова виставка «Шевченкове слово у віках не старіє» та урок-зустріч «Віч-на-віч з Шевченком», проведений у формі проектів.

Учасники заходів ще раз переконалися, що своєю творчістю Т.Шевченко засвідчив воскресіння нашої нації. Невмирущий дух поета і досі витає над Україною, а його слово сіє зерна добра, любові, справедливості. Тому молоде покоління повинно усвідомити важливість творчої спадщини Т. Шевченка:

Тож знай, нащадку, що прийшов на зміну, -

Тобі ясніш світитеме зоря,

Коли і ти полюбиш Україну,

Пройнявшись віщим словом Кобзаря.

Кiлькiсть переглядiв: 53

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.