Тиждень безпеки дитини у дошкільній групі

Дитинство - найважливіший, самобутній і неповторний період у становленні особистості. Саме в цей час дитина формується фізично, психічно й інтелектуально, набуває необхідних знань, умінь та навичок. І саме в цей період вона потребує найбільшої уваги, спілкування і захисту.

З метою формування основ безпеки життя вихованців у дошкільній групі «Веселка» з 14 по 18 травня 2018 року проходив Тиждень безпеки дитини.

Вихователі розробили план заходів щодо навчання дітей правил поведінки при виникненні надзвичайних подій, пожеж, травматизму у формі пізнавальних ігор, вікторин, конкурсів малюнків, бесід.

Відносно даної тематики було проведено цікаві заходи:

Понеділок-«Дитина серед людей».В цей день вихователі ознайомили вихованців з правилами взаємодії між людьми. Сприяли формуванню довіри та приязного ставлення до близьких дорослих ,розвивали розуміння необхідності протидії виявам агресії і насилля в дитячому середовищі, навчали проявляти упевнену поведінку у спілкуванні з незнайомими людьми.

Вівторок-«Дитина вдома».Дошкільнята дізналися про небезпеку,яка криється у предметах,які колють, ріжуть або завдають іншої травми, а відтак не придатні для гри. Також навчилися бути уважними і розсудливими при виборі місця для гри.

Середа-«Дитина і вулиця».Цей день особливо запам’ятався всім малятам, тому що він був насичений і пізнавальний. Діти ознайомилися з правилами дорожнього руху; з небезпеками,які можуть статися з пішоходами і пасажирами при недотриманні правил дорожнього руху.

Четвер-«Дитина і вогонь».У цей день дошкільнята дізналися про причини та наслідки пожежі,про необхідність дотримання правил пожежної безпеки,невідкладні дії під час пожежі.

П'ятниця-«Дитина і природа».Вихователі розповіли дітям про правила поведінки в природному середовищі, надали дітям знання про те, як уникнути небезпечних ситуацій під час походу до лісу, особливо коли заблукали; виховували бережливе ставлення до всього живого, до власного здоров'я і життя.

Упродовж тижня велася робота з батьками через групове та індивідуальне консультування.

Кiлькiсть переглядiв: 107

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.