Повернутися до звичайного режиму

Захист навчального проекту до 240-річчя від дня народження Григорія Квітки-Основ'яненка

29 листопада виповнилось 240 років з дня народження Григорія Квітки-Основ'яненка, класика української літератури, громадського діяча. З цієї нагоди вчителем української мови та літератури Янківською І.К проведено захист навчального проекту «Г.Квітка-Основ’яненко - автор перших серйозних художніх творів, написаних літературною українською мовою».

У формі мультимедійної презентації донесено учням інформацію про життєвий і творчий шлях письменника, про те, що своєю творчістю Квітка-Основ'яненко змусив замовкнути останніх скептиків у середовищі інтелігенції Російської імперії, які вважали до цього часу українську "народну" мову непридатною для повномасштабної літературної творчості, за винятком хіба що жартівливих творів.

Завдяки Квітці-Основ'яненку українська нація отримала повноцінну літературну прозу, що створила фундамент для класичної української літератури, на якому згодом виросли твори Тараса Шевченка, Івана Нечуя-Левицького, Марка Вовчка, Панаса Мирного, Лесі Українки, Івана Франка, Михайла Коцюбинського.

Кiлькiсть переглядiв: 69

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.