Екскурсія музеями Стрийщини

24 лютого 2019 р. учні Гординянської СЗШ І-ІІ ст. із вчителями Білинським Т.Т.,Янківською І.К.,Монастирською В.А. здійснили екскурсійну поїздку в с. Воля-Задеревацька, яке відоме за межами Львівської області і навіть України. І все це завдяки Степану Бандері, з особистістю якого пов`язано національно-визвольний рух 40-50-х років 20 століття.

Будинок родини Степана Бандери став музеєм ще з перших днів незалежності України. . Учні з цікавістю роздивлялися експозиції музею, які знаходяться у шести окремих приміщеннях. Кожна окрема кімната пов`язана з етапами становлення юного Степана як особистості. Слухаючи розповідь екскурсовода, учні та педагоги мали можливість на мить зануритися в атмосферу, в якій ріс майбутній лідер ОУН, а також познайомитися з його життям, революційною діяльністю і матеріалами, що розповідають про смерть Бандери. Найбільш цінними вважаються чотири оригінальних експонати, які належали родині: шафа, стіл, сервант і бамбетлі (дерев`яна крамничка).

Також учні завітали в м. Стрий, у якому відвідали Меморіальний музей Петра Обаля. Учні дізналися про творчий шлях відомого пейзажиста, портретиста та графіка, який за своє життя створив понад 700 картин. Найбільше учнів зацікавила окраса музейної збірки, якою виявилась картина «Мадонна» та особисті речі, які зберегла дочка художника.

Учні сповнені чудових вражень, знань повертались додому щасливі.

Кiлькiсть переглядiв: 145

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.