І лине над землею Шевченкове святеє слово

Кобзарю!

Знов до тебе я приходжу,

Бо ти для мене совість і закон

Ліна Костенко

Чимало наших співвітчизників прославили Україну своєю творчою працею як у рідній землі, так і по всьому світу. Та є серед українців постаті, велич яких не може поміститися у рамках національного буття — постаті світового масштабу, які є скарбом усієї людської цивілізації. Їх називають пророками, велетами духу, людьми, що отримали найвище Боже одкровення. Українців Господь обдарував таким велетом як Тарас Шевченко.

Із свіжим березневим вітром, із подихом весни приходить до нас, українців, величне свято — день народження Т.Шевченка. І з нагоди 205-ї річниці від дня народження нашого Пророка у Гординянській СЗШ з 11.03.2019р по 21.03.2019р. проходили дні вшанування пам'яті Кобзаря.

Вчителями української мови та літератури Чулик М.С. та Янківською І.К. за підтримки педагога-організатора Кос Н.М. протягом двох тижнів відбувалася ціла низка заходів: бесіди, інформаційні хвилини, книжкова та художня виставки, поетична година «Читаємо Шевченка вголос», віртуальна подорож «Галерея мистецьких творів Т.Шевченка», проведена у формі захисту учнівських проектів, флешмоб «Нам треба голосу Шевченка», інсценізацію уривка з балади «Тополя», літературна вікторина серед учнів 5-9 класів «Іду з дитинства до Тараса», літературно-музичне свято ««І лине над землею Шевченкове святеє слово». Учасники цих заходів доводять, що, звертаючись до Кобзаря, вони духовно зростають, бо Т.Шевченко для кожного українця є символом незламності духу, патріотизму і щирої любові до України. Життя Великого Кобзаря —це можливість щоразу по-новому осмислити творчість поета, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне і себе у ньому.

Кiлькiсть переглядiв: 199

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.