Відзначення 150-річчя від дня народження о.Климентія Шептицького

Аристократ духу і граф у монашому каптурі… Блаженний о. Климентій Шептицький увійшов в історію як людина, котра мала все, але справжнє багатство знайшла у служінні Богу і ближньому. Саме тому цього року відзначається 150-річчя з дня народження о. Климентія Шептицького на державному та церковному рівнях.

З нагоди цієї визначної події у Гординянській СЗШ І – ІІ ст. 29 жовтня педагогом-організатором було проведено тематичну лінійку «Пересильний та тюремний період архімандрита Климентія Шептицького у світлі архівних документів Володимирівської тюрми». На заході згадувалися цікаві факти життя і діяльності о.Климентія. Учні зачитували уривки листів блаженного отця Климентія до своїх рідних, переглядали презентацію, яку підготувала для них Кос Н.М. Янківська І.К. представила виставку малюнків «Слідами доброго самарянина - Андрей та Климентія Шептицьких».

Важливо, щоб люди у рік блаженного Климентія пізнали цю постать, спробували, дивлячись на нього, запитати себе, як я можу жити, щоб для мого народу і Церкви зробити якнайбільше. Бо саме за таким принципом жив і працював отець Климентій Шептицький

Кiлькiсть переглядiв: 116

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.