Вшанування пам'яті про легендарну полтавчанку Марусю Чурай

Вона ж була як голос України, що клекотів у наших корогвах!

Ліна Костенко


Жінка – уособлення ніжності і краси, мудрості й терпеливості, віри та надії, берегиня усього найсвятішого й найсокровеннішого, що послано людині Всевишнім. Її дари Божі, її велич і земні подвиги в ім’я майбуття навіки закодовані в історичних співанках - хроніках та легендах, про неї складено думи, казки, написано найкращі книги.
І одне з таких імен, яке стало невмирущою легендою, — Маруся Чурай — українська народна поетеса, співачка та композиторка, яка, за словами М.Стельмаха, «все своє любляче серце по краплині сточила в неперевершені пісні, що й зараз бентежно озиваються в наших серцях і вражають нас глибиною і щирістю висловленого в них почуття, довершеністю форми, чарівністю мелодій…».
24 січня 2020 року у Гординянській СЗШ за участі вчителя української мови та літератури Чулик М.С. та учнів 5-9 класів відбулося вшанування пам'яті з нагоди 395-ліття від дня народження легендарної полтавчанки Марусі Чурай. У формі навчального проєкту школярі, перегорнувши сторінки сивих віків, вчиталися в прості й хвилюючі слова пісень легендарної жінки. Перед ними відкрилося багато поетичних таємниць, вони почули голос великої піснетворки, адже історія її життя – у її ж піснях. Минатимуть роки, століття, а пісні неповторної «дівчини з легенди» будуть залишатися близькими й дорогими для кожного українця, бо велика любов і велика творчість — невмирущі.

Кiлькiсть переглядiв: 49

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.