Янголи Небесної Сотні

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів Гординянської СЗШ І –ІІ ст. 20 лютого в школі педагогом – організатором Н.М. Кос була проведена лінійка-реквієм, присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні «Янголи Небесної Сотні», на яку завітали гості - начальник відділу освіти Новокалинівської міської ради А.В. Ковталюк та провідний спеціаліст І.М.Кулаковська.
Під час заходу звучали тематичні пісні у виконанні учнів школи. Присутні переглянули презентацію «Небесна Сотня поіменно» , прозвучала поезія сучасних авторів, що висвітлює трагічні події , які відбувалися на Майдані 2014року. Під звуки гімну Майдану «Пливе кача» з рук в руки учасників заходу передавалась свіча пам’яті, як спомин про трагічні лютневі дні Революції Гідності. Хвилиною мовчання вшанували невинно убієнних жертв, зокрема, нашого земляка із Самбірщини – Жеребного Володимира. Захід завершився виконанням Гімну України.
Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у2013-2014рр.

Кiлькiсть переглядiв: 174

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.