Міжнародний день рідної мови

Багата і милозвучна українська мова. Нею передаються найтонші відтінки думок і почуттів. Слухаючи мову щодня, ми часто не задумуємося над її особливостями, сприймаємо слова, як щось звичайне, само собою зрозуміле. А тим часом мова – одне з чудес, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. У нашій мові є чимало захоплюючого і дивовижного. Безліч, на перший погляд, буденних слів ховають в собі якусь таємницю. Кожне вживане нами слово має свою долю, свою історію, це великий скарб, який треба берегти, шанувати і збагачувати.

Шану українській мові протягом 17-21 лютого 2020 року склав і учнівський колектив Гординянської СЗШ I-II ст. разом зі своїми наставниками-вчителями Чулик М.С. та Янківською І.К. Бо уже традиційно у другій декаді лютого в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений Міжнародному дню рідної мови, який весь світ відзначає 21 лютого. Розпочався тиждень урочистим відкриттям на загальношкільній лінійці «Золоте серце української — батьківської і материнської». Найрізноманітніші заходи з нагоди цього свята тривали упродовж тижня. Це й інтелектуальний конкурс «Знавці рідної мови», і виставки малюнків та літературних газет «Рідна мова у моєму серці», і конкурс на кращого читця-декламатора «Тільки рідною мовою промовляють від серця», і мовний тюнинг «А я пишу рідною мовою так», й експрес-урок грамотності «Не бійтесь заглядати у словник». Завершальним етапом тижня стало мовне свято «Я мовою своєю буду говорити!»

Проведені заходи були спрямовані на збагачення дітей новими відомостями про мову, поглиблення і закріплення знань з програмового матеріалу, вдосконалення культури мовлення, залучення учнів до самостійної творчої праці над словом у всій його багатогранності.

Кiлькiсть переглядiв: 220

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.